The Shotguns

Nord-Trøndersk mesterskap for danseband

 

Nord-Trøndersk Mesterskap for Danseband
 

Onsdag 24. februar 1965 gikk finalen i Nord-Trøndersk mesterskap for danseband av
stabelen på Samfunnshuset i Steinkjer. The Shotguns gikk av med seieren
.


Trønder-Avisa 22. januar 1965

"Fylkets beste danseorkester skal kåres" -
- kunne vi lese i Trønder-Avisa 22. januar 1965.

Det var SI&FK som skulle arrangere nordtrøndersk mesterskap for danseband. Mesterskapet avvikles i Steinkjer Samfunnshus, hvor det også var lagt opp til non-stop dansing. Finalen går av stabelen i mars.
Tore Bjugan forteller til Trønder-Avisa at det er første gang SI&FK står som arrangør av et slikt mesterskap, og at noe lignende ikke er avviklet tidligere.
På den tiden var det arrangert Trøndersk mesterskap i Trondheim, men det viste seg at det var heller liten deltakelse fra nord-fylket.
Pr 22. januar var det påmeldt 4-5 band, vesentlig fra Steinkjer med omegn. Arrangøren håper imidlertid at flere fra andre steder i Nord-Trøndelag melder seg på.

 


TA 27. januar 1965

 Fem dager senere:

"Dansebandkonkurranse innledes".
Da hadde seks band meldt seg på, og tre band "stiller til start" første kveld onsdag 27. januar: "The Jets" fra Levanger, "The Starfighters" fra Steinkjer og "The Screamers" fra Stjørdal.

Neste onsdag skulle det være klart for "The Shotguns" fra Steinkjer, "Aages sekstett " fra Beitstad og "The Saints" fra Steinkjer. Det ble kunngjort at det også var mulig at "The Djangos" fra Beitstad eller "Mortens rytmeband", også fra Beitstad, skulle delta i konkurransen.

Resultatet kom i Trønder-Avisa dagen etter:

"The Jets"vant første danse-runde

Det var ca 500 ungdommer til stede og deltok i non-stop dans. Dommere i Samfunnshuset var "fem voksne musikk-kjennere og en representant for tenåringene" - ifølge avisa. "The Jets" fikk hele 384 poeng, "The Starfighters" ble nr to med 298 poeng. Disse to gikk da videre til finalen. "The Screamers" fikk 264 poeng og fortjent ros da de spilte offentlig for første gang.

Uken etter, onsdag 3, februar var det klart for neste runde med "Aages sekstett" fra Beitstad, "The Saints" fra Steinkjer, "Djangos" fra Beitstad, "The Hitmakers" fra Namsos og "The Shotguns".

 

 


Trønder-Avisa 5. februar:

"....ikke minst onsdagens popartister ga bevis på at vi her i fylket har gode utøvere også i denne gren av musikken".

S
Samme dag i Namdal Arbeiderblad:

 

Da hadde vi altså gått videre i Mesterskapet.

Samme uke, lørdag 6. februar, var det spilling på Samfunnshuset i Steinkjer

 I noen uker hadde vi hatt kontakt med Steinar Willadsen fra NORSHOW i Harstad. Han var meget ivrig etter å arrangere en turne til Mosjøen og Mo i Rana. Det var ennå nesten tre uker til finalen, og en tur nordover passert perfekt. Fredag 19. februar pakket vi instrumentene og oss selv inn i en folkevognbuss
og satte kursen for Mosjøen.


Vel tilbake fra Mosjøen og Mo i Rana var det:

Finale
Nord-Trøndersk Mesterskap for danseband


TA - 24. februar 1965

Trønder-Avisa onsdag 24. februar 1965:
Konkurransen har vært lagt opp med dans non stop, og fullsatt hus. Kveldens finale vil nok samle om mulig enda flere - og maksimum billetter er 500.
Seks dommere- alle musikere- som selv har spilt i band, vil nok får en vanskelig oppgave med å kåre årets nord-trønderske mester i danseband.


Her må opplyses at hoveddommer for mesterskapet var
Per Asbjørn Hegdahl
Oppslaget i Trønder-Avisa fredag 26. februar 1965

Å vinne mesterskapet var selvsagt stort - første gang arrangert, og vi følte på mange måter at vi var en slags pionerer. Også med tanke på at vi var en av de første i Nord-Trøndelag som spilte blandet dansemusikk som både besto av pop-låter, evergreens og gammeldans med trekkspill.

Og tre dager etter var det dans på Heistad.....

   
 
Festannonsene,  i tiden etter at vi vant Nord-Trøndersk Mesterskap, bar tydelig preg av det:


Festannonser i Trønder-Avisa og Namdal Arbeiderblad

 

blueboard_up_1.gif
Til toppen

 

    blueboard_back.gif  Tilbake til startsiden