The Shotguns

Mosjøen og Mo i Rana

På Steinkersannan i 1965 var en kar fra Harstad inne for å avtjene sin verneplikt; Steinar Willadsen. Han representerte A/S NORSHOW og jobbet iherdig for at vi skulle ta en spillejobb nordpå. Dette var visst ikke så lett, og etter mye om og men ble det klart; vi skulle på turne til Mosjøen og Mo i Rana!

Steinar hadde også kontakt med Nina og Patzy fra Drammen. De kom til Steinkjer med tog og videre derfra reiste de sammen med oss i folkevognbuss på vinterglatte veier nordover. Det var slått om til mildvær og dermed isglatte veier. Med en "splitter pine gal" nordlending bak rattet var det et under at vi kom helskinnet fram til Mosjøen. Vi kom på tvers ut av hver sving mellom Snåsa og Majavatn. Men Steinar hadde nok vært ute en vinerdag før, og sent på kvelden fredag 19. februar tok vi inn på Fru Haugans Hotell i Mosjøen.

Og der ble den fin fest.....!

(Klikk på bildene og du får en større utgave).


 Haugans Hotel Mosjøen

Bra forhåndsomtale ble det også. Her fra Helgeland Arbeiderblad


Johnny Hill - siste sjekk før opptreden


 


Nina og Patzy fra Røyken


 Tore -  midt i "Little B"


 De eneste som hylte i Mosjøen var 3 fjortiser utenfor sceneinngangen......

Etter "Pop-Show" i kinoen i Mosjøen, gikk turen videre til Mo i Rana. Her sjekket vi inn på Hotell Meyergården.


 

 


 

Steinar Willadsen
Steinar kontaktet Shotguns da han var inne til førstgangstjenest på Steinkjersannan i 1965. Han forberedte og arrangerete to konserter i hhv Mosjøen og Mo i Rana, februar 1965
Steinar drev dengang NORSHOW i Harstad og benyttet anledningen mes han var i Steinkjer til å fortsette med sin forretningsvirksomhet.
Vi husker Steinar som en aktiv og veldig engasjert person, og han jobbet iherdig for at vi skulle ta den turen nordover. Senere samme år, da vi vant Nord-Trøndersk mesterskap for danseband, entret han umiddlebart scenen og kunngjorde at her blir det platekontrakt! Det ble det ikke noe av i denne omgangen, men Steinar kontaktet oss senere med tilbud om å være impressario for oss, og å delta på en to-måneders turne. Dessverre var dette bare noen dager før Shotguns gikk over i historien.

Steinar Willdsen drev senere turnevirksomhet langs hele Nord-Norge med band som Snapshots fra Harstad  og import av engelske artister som Danny Rivers. Ganske ambisiøst og risikofyllt i rockens tidlige periode. I 1969  etablerte han butikken AS Apollo i Harstad sammen med sin andre kone Teija Willadsen. I mange år drev de både med moteklær og platebutikk på Torvet. Han stod også bak plateutgivelser med lokale artister på 70-tallet som:
Terry & Lena`s
Ole Gunnar Nilssen (”World of Dreams”)
Solaris (”Misty Morning”)
Zoo (”Captured in Zoo” og ”Guilty”, de to første utgivelsene med engelske tekster)

Butikken Apollo drives fortsatt på samme sted av Teija.

Steinar døde i april 2008 etter lengre tids sykdom. Vi lyser fred over hans minne.

Kopi av nekrolog i Harstad Tidende, 2. mai 2008:


     

blueboard_up_1.gif
Til toppen

 

    blueboard_back.gif  Tilbake til startsiden