The Shotguns

Steinar Willadsen

 

Steinar Willadsen


Hadde det ikke vært for Willadsen.........

Steinar Willadsen
tok kontakt etter å ha hørt på oss da vi spilte på Samfunnshuset i Steinkjer i januar 1965. Han var inne på Steinkjersannan for å avtjene verneplikten.

Vi husker Steinar som en aktiv og veldig engasjert person, og han jobbet iherdig for at vi skulle ta turen nordover. Og etter mye fram og tilbake ble det klart; vi skulle ha to konserter, en i Mosjøen og en i Mo i Rana! Etter at disse to konsertene var avviklet kom vi tilbake til Steinkjer og vant finalen i Nord-Trøndersk mesterskap for danseband. Steinar entret umiddelbart scenen og kunngjorde at her blir det platekontrakt! Det ble det ikke noe av i denne omgangen, men Steinar kontaktet oss senere med tilbud om å være impresario for oss, og om vi kunne delta på en to-måneders turne fra oktober 1965. Dessverre var dette bare noen dager før Shotguns gikk over i historien.


Steinar Willadsen
1943 - 2008


Steinar hadde allerede fra slutten av 1950-tallet arrangert rocke-konserter i Harstad og startet Harstad Plateklubb i 1959. Han var ivrig innen musikkmiljøet i byen. Steinar gjorde det kunststykke å overtale "Danny Rivers" fra England til å komme til Harstad. Det var første gang en engelsk artist kom til byen. Steinar var da 18 år gammel. Han fikk også andre engelske artister til Harstad. Det ble holdt konserter sammen med lokale band som "Star Boys" og "The Snapshots".
De fleste av konsertene var på det lokale plan, men NORSHOW arrangerte også konserter fra Mørekysten og nordover langs hele Nord-Norge.
NORSHOW ble avviklet etter en turbulent turnevirksomhet i 1966.
Steinar giftet seg med Teija Hannele Blomberg fra Finland, og sammen  etablerte de motebutikken Apollo i Harstad. De importerte plater fra England og solgte plater og moteklær til kjøpevillige ungdommer.
Noen år senere etablerte han plateselskapet "Apollo" og ga ut flere plater av lokale band på 1970-tallet.
Steinar Willadsen var den første i Norge som startet en fan-klubb;
The Tommy Steele Fan Club of Norway

Steinar døde 25. april 2008, 65 år gammel.

 


 

En kuriositet fra avisa Nordlys 6. oktober 1965, tre dager etter at
vi sluttet. Annonseringen for Norgesturneen var allerede sendt ut,
og Willadsen håpet i det lengste at vi kunne bli med.


"Skytegeværene...."


Harstad Tidende 11. februar 1989


Vi har mye å takke Willadsen for. Han hadde kontakt med MANU og kontraktsfestet deltakelse av Nina og Patzy på de konsertturneene NORSHOW arrangerte. Vi spilte sammen med dem i Mosjøen og Mo i Rana i februar 1965.
Da vi senere på året kontaktet MANU for plateinnspilling var vår referanse Willadsen og Nina og Patzy. De la inn noen positive ord om oss, og dermed var platekontrakten sikret!

Så hadde ikke Steinar kontaktet oss i januar 1965, hadde det kanskje ikke blitt noen plate!

I 2008 hadde vi kontakt med sønnen; Bjørn Willadsen, han var da, og er fortsatt, daglig leder for Midtnorsk Jazzsenter i Trondheim.

 


 Frokost på Fru Haugans Hotel i Mosjøen 1965. Steinar Willadsen helt til høyre.

Kopi av nekrolog i Harstad Tidende, 2. mai 2008:

 

 

    blueboard_back.gif  Tilbake til startsiden