The Shotguns

Tilhengeren

 

"Den berømte tilhengeren"

Vi hadde Aasmund Kne som sjåfør, med sin Ford Fairlane 57-modell. Stort bagasjerom og takgrind til tross, vi hadde behov for lastekapasitet!
En gammel tilhenger ble anskaffet og så snekret vi sammen en kasse som vi satte oppi. 
Vi kjøpte sponplater, spiker og maling og alt som skulle til.

Montering og maling skjedde i garasjen i rommet ved siden av "Pøbben", dvs i kjelleren til Odd. Foreldrene måtte parkere bilen ute i gata inntil videre.

Bak på hengeren ble det hengt på en fuglekasse og på taket en liten TV-antenne. Da malingen var tørr, ble hengeren dekorert med diverse tegninger og bilder, samt "House of the Rising Sons" - som gir assosiasjon til et av Tores glansnummer, "inspirert" av The Animals.
Vår versjon - synd vi ikke har opptak av den - var minst like god som originalen.......


Tilhengeren skulle vise seg å bli berømt og snart omtalt
i alle landets aviser via NTB og Politiet, og ikke minst
med hjelp fra plateselskapet MANU.

Da vi var ferdig med plateinnspillingen på ettermiddagen mandag, dro vi tilbake til hotellet. Forden måtte på verksted og vi parkerte tilhengeren på en ledig parkometerplass rett utenfor hotellet.
Om kvelden, etter at vi hadde vært ute og spist, kom noen av oss tilbake til hotellet senere enn de andre. De første hadde alt gått til ro og lå å sov. De siste som kom til hotellet, fant ut at - "nei, der kan ikke hengeren stå -  alt for risikabelt"! De flyttet dermed hengeren til et parkeringshus like ved, ikke lenger unna enn at de trillet den dit. Glade og fornøyde gikk de og la seg.

De første som sto opp om morgenen var også de som la seg til å sove først, og de måtte selvsagt ut i gata utenfor resepsjonen for å sjekke om alt var i orden. Det var tross alt instrumentene våre.

Sjokket var stort - hengeren var borte! - og reaksjonen var lynsnar; Politiet ble varslet, og vi tror Per Gunnar Jensen i MANU også fikk en rask telefon. Nå varte ikke denne tilstanden særlig lenge, de andre - som sov sin uskyldige søvn - ble vekket med sjokkbeskjeden. Men der var det ikke spor å finne av fortvilelse:

".... nææi, hængar`n stå-da i parskeringshuse!"

Ny telefon til politiet -  saken oppklart. Men Plateselskapet, som hadde erfaring fra stilig markedsføring, skjønte at her kunne det bli noe stort! De enset ikke at det hele var en misforståelse, det var underordnet.

Og reaksjonen i pressen uteble ikke:"En gruppe på 6 sympatiske korthårede beatmusikere......."

 


Pressen ble varslet via NTB og dermed var nyheten spredt til alle landets aviser....

 

 

 

 

    blueboard_back.gif  Tilbake til startsiden