The Shotguns

Hva sier fans'en i dag?

 

Hva sier fans`en i dag?
Vi har spurt en del "gammel-fans", om det er noen som husker oss?
Og det var det, her er to av dem:

Kari Brevik
At Shotguns var populær er det ikke no tvil om. Håplaust å komme på låtene jeg synes best om, men dere spilte Midnight ( klinelåt), Wonderful land, Peace Pipe, Nivram,- noen som jeg fortsatt lytter til...mimre mimre... var vel mere Shadows med dere enn Beatles? 

Ingen tvil om det var god dansemusikk, god for øret -  kjekke gutter var det også.‚

Om Jønnums, Asmund Bjørgens og Shotguns spilte samme helga ble det litt hodebry....Men Shotguns trakk mye folk ,- da løste problemet seg sjøl. Dere var nok mere " lik" publikummet deres, og var ellers kjente fjes for de fleste.
Vi kunne liksom identifisere oss med dere, vi på dansegulvet - ikke musikalsk, men menneskelig.

Jeg tenker på Kolbjørn Alstad og Steinar Kjøraas. Steinar sto jo fremst og var veldig populær blant jentene etter det jeg skjønte. Helt uten sammenligning for øvrig.

Men ingen av dere hadde vel no problemer med å
 " dra damer"?

Hilsen ei som følte hun gikk glipp av noe om hun ikke
hadde råd til å gå på fest ei helg.
Har greid meg sjøl siden jeg var 16 år. Fikk kun 50kr 
til et nytt par sko i 18-19 årsalderen.

Med hilsen og takk til Shotguns fra en
"gammel-fan"

Kari


 Peter Ekker

1) PLATA: " ...spenninga var stor noen dager i 65 da vi passerte utstillingsvinduet på Musikkcentralen på vei hjem fra skolen. Vi gutta brukte å se etter nye plater. Der var den, sammen lå den med Beatles, Shadows og den nyeste plata til Kinks.

SILVER SWAN. The Shotguns, våre lokale favoritter, hadde vært i Oslo spilt inn plate. Nå gjaldt å spare et par ukelønninger så en kunne gå inn hos fru Fors å høre på og kjøpe nyvinningen. Singelplata har jeg tatt vare på og spiller den fortsatt fra tid til annen".
 

2) IDOLENE: "...Vi gutan i Gamle Kongeveg lå langflate i vinduskarmen ut mot gata når noen av Shotgunsgutta passerte gjennom Finnmarka".

3) KONSERTEN: "...Shotguns hadde opparbeidet seg popularitet hos ungan og ungdommen på Steinkjer. Nå var det tid for en konsert for elevene på skolen. Kinosalen i Samfunnshuset var fylt til randen da sceneteppet gikk opp. 
Der stod de med fine dresser, instrumentene og med parykker. Kinovakta har aldri opplevd den stemningen som oppstod da bandet dro i gang med "She loves you". Det gikk vel nesten over styr, begeistringa var enorm, og nettopp den konserten sitter fortsatt i hukommelsen selv etter 55 år".

4) FESTEN: "...min første dansefest med Shotguns mener jeg var Brosteinsball i Kongensgate da det var martnastid.  Luftige greier den gang.
Andre ganger før kameratgjengen var konfirmert fikk vi med god hjelp fra dørvaktene sneket oss en plass ved inngangsdøra til salen og overvært musikken. Gode opplevelser".

5) INSPIRATORENE: "...moderens kassegitar ble tidlig tatt i bruk. Gitargrepene ble innøvd og etter hvert ble vi flere gitarister som kjøpte elgitarer og starta band i 1965, inspirert av blant annet the Shotguns. Fortsatt i dag har jeg stor glede av bassgitaren og komper for harde livet når AIN'T GONNA DO IT snurrer på platetallerkenen".

Lykke til med boka!
PeterPeter Ekker

 

 

 

    blueboard_back.gif  Tilbake til startsiden