The Shotguns

Andre artister
    Nina & Patzy, Johnny Hill, Trailer-Tarzan, Bente Lind     

The Shotguns samarbeidet med en del andre i denne perioden, og her er også litt info om andre artister i "Manu-stallen":

Nina og Patzy
 Nina og Patzy
var fra Drammen. De kom med i "Lunicks-gruppen" i 1964 og opptrådte på flere restauranter i Sverige.  I filmen "Equilibrium" synger de "Darling don't go". De deltok også i filmen "Broder Gabrielsen"som var en av de første som tok norsk Rock på alvor og lot Ski Ungdomsklubb's medlemmer, musikere og artister ikke bare spille musikken i filmen, men også opptre som statister og i mindre roller. Idag vekker musikken interesse etter at Bente Lind og The Lunicks har vært å høre på amerikanske radiostasjoner og på compilasjoner helt siden 1965.  (kilde: Wikipedia)
Album:
"Civilizaion" / "Lets be frends" / "Darling don't go" / "I'll be gone"

Nina og Patzy var med på to konserter i hhv Mosjøen og Mo i Rana med The Shotguns i 1965.


Mosjøen 1965: Patzy, Harry Tiller, Nina

 Johnny Hill
 
Vokalisten Jan Otervik ble født i Mosjøen. Han begynte å synge sammen med "The Snapshots" i 1962 og  var på si  første turne sommeren 1962 sammen med Terry Dene og Johnny Carson. I 18 år var Otervik rockestjerne. På den tiden ble det flere turneer både i Norge, Sverige og Danmark og flere LP'er ble gitt ut .
Plater:
"Cowboys Heaven" -  "Vamos Vaqueros" - "Sixteen Tons" - "Lucky Old Sun".

Johnny Hill var med på to konserter i hhv Mosjøen og Mo i Rana med The Shotguns i 1965.


Mo i Rana 1965: Johnny Hill

 

Her er oppslag i Helgeland Arbeiderblad i forbildelse med  "Utflytterstevnet i Mosjøen", 12 - 20 juli 2008
"Rocker vender hjem"


2008: Jan Otervik alias Johnny Hill


"Det er 10 år siden forrige opptreden er Johnny Hill klar for konsert på Gilles i kveld. – Dette blir nok siste gang for meg, sier den nå pensjonerte rockestjerna som er hjemme i Mosjøen for å avslutte karrieren der den startet."
Les mer i artikkelen fra
Helgeland Arbeiderblad


  Trailer-Tarzan:
Trailer-Tarzan het egentlig Ivar Andreassen. Han var sammen med ei jente fra Følling som bodde i huset like hitenfor festlokalet.
Trailer-Tarzan reiste rundt og spilte gammeldans helt opp til 1980-tallet og så vidt vi vet hadde han med seg sin datter som vokalist.

 Se annonse

Andre fra den tiden......
  Bente Lind

Bente Lind  (Kilde: Wikipedia)
ble født i Arendal og ble oppdaget på en talentkonkuranse på Park Hotell i Moss høsten 1964. Sammen med orkesteret "The Lunicks" (tidligere: The Upstarts) ble hun invitert til å spille inn plater for MANU records i Oslo, av direktør Per Gunnar Jensen i duoen "Bjørg og Per Gunnar".
Hennes debutplate  Goodbye Jimmy, goodbye var en hyllest "Gentleman"-Jim Reeves, som da nylig var omkommet i en flyulykke. Denne platen ble straks en stor slager i hele Skandinavia og den også utgitt i Finland.
I USA ble platen utgitt på "de Ville Records". Den finnes også på en kompilasjon som heter "Girls in Garage Band". Sammen med sitt orkester, The Lunicks og Nina & Patzy, The Dandy Girls, Sully Ann (Gunn Støa), Toril Støa, "Green Onions", Roy Scott, Jørn Are m.fl., gjorde de en stor innsats i de to norske rocke-filmene,
Equilibrium og Broder Gabrielsen.

Bente Lind lå på Norsktoppen i 1964 eller -5, med "He is my boy". Hun toppet norsktoppen i 1981/82. Hun var også en av deltagerne i Melodi Grand Prix i 1990 hvor hun kom på en delt sjetteplass.

Hun er portrettert i # 26 av det amerikanske rocke-magasinet "Ugly-Things".

Album:
 1982: Det lyser en sol (album)
 1990: Ciao amore (Melodi Grand Prix-låt)

Mer i Wikipedia

 

 

 

    blueboard_back.gif  Tilbake til startsiden