The Shotguns

1963

1963
Våre første spilleoppdrag
....og navnet var "Hot Dogs"

 

Vårt første spilleoppdrag var på Skauna i Kvam lørdag 27. juli 1963. Ennå hadde vi ikke bestemt oss for navn, og vi brukte da det samme som det tidligere bandet til Kolbjørn og Steinar; Hot Dogs.
Det var Kvam Idrettslag som arrangerte og vårt honorar var 60 kr. - hver. Når inngangsbilletten var 3 kr, måtte de ha 100 i salen bare til å dekke musikken. Men med kaffe, brus og litt mer fra kiosken gikk det vel i overskudd?

Sjøåsen i Osen


Sjøåsen i Osen
Vår neste spilling var to uker senere, 10. august på Sjøåsen i Osen. Fortsatt var navnet Hot Dogs og denne gang var honoraret 50 kr på hver.

På Sjøåsen var det ingen i salen til å begynne med. Vi begynte å bli urolig for at dette skulle bli en ren fiasko. Lite for oss å reklamere for og ille for arrangøren selvsagt.Men ca kl 23 på kvelden,eller natten, ramla det inn folk fra "aill verdens hjørna", og etter hvert ble det full sal og full fest!
For oss var egentlig dette perfekt - vi hadde sju gitarmelodier på repertoaret - og de ble spilt flere ganger i løpet av natten.

Nå var denne opptreden fra vår side ikke spesielt godt planlagt - av en eller annen grunn - vi hadde ikke tenkt på hverken returtransport eller overnatting. Mårran etter lå vi strødd rundt på scenen i forskjellige sovestillinger med over- og underlag etter som det passet. Men artig var det, og vi ble en del erfaringer rikere!


Posering på scenen i Steinkjer Samfunnshus juli 1963

Første spilleoppdrag som The Shotguns

I uken etter at vi spilte på Sjøåsen i Osen skjedde det mye på kort tid:

      - Navnet ble endret til The Shotguns.
      -  Magne Joar fikk kontakt med oss  - eller omvendt.
      -  Lørdag 17. august stilte vi på Gildevangen med nytt navn og egen vokalist. Vi hadde da øvd inn både nye instrumentallåter og helt nye sangnummer med Magne Joar!
       


  Navnet The Shotguns ble brukt første gang på Gildevangen
  17. august 1963. Det var også første gang vi spilte med egen vokalist.

  På de to første spillingene spilte vi bare instrumentale melodier. Det gikk for det meste i Shadows,

  og etter som det var dansemusikk, spilte vi også gammeldans hvor Steinar
  med trekkspillet kom til sin rett.
   

  Soria Moria Verdal

  Vår fjerde spilling var på fornøyelsesparken Soria Moria i Verdal. To spillinger, lørdag 31. august og søndag 1. september.


  Det var ennå tidlig i karrieren, og vi hadde fortsattet begrenset repertoar, men vi fikk nyttig erfaring for helga etter skulle vi
  spille på Steinkjer Samfunnshus, for første gang!


                                                                        Shotguns på Samfunnshuset i Steinkjer 1963.                                            (Foto: O.Vandvik)
                                                                         Kolbjørn, Magne Joar, Odd, Tore, Jannen

  Første spilling på Samfunnshuset i Steinkjer 7. september 1963


Dette ble en milepæl for oss. Applausen etter at vi hadde spilt "The Savage" av The Shadows - med gåtrinn - var en stor opplevelse! Det var ikke så vanlig at musikere beveget
seg på scenen, i alle fall ikke i takt - slik vi hadde sett Shadows gjøre.


I alt spilte vi på "Huset" 34 ganger

Fra7. september og utover høsten kom spilleoppdragene på løpende bånd:


Samfunnshuset Steinkjer 1963


Spilleoppdraget på Vonheim i Snåsa lørdag 30.nov. 1963 har blitt et varig minne for Magne Joar

 Han var 17 år gammel og vi skulle erobre Snåsa med vår musikk. Det ærverdige forsamlingslokalet Vonheim var stedet den gang og i 1963 var det vanlig med flere generasjoner på bygdefester. Slik også denne kvelden. Arrangører var Grønnrussen - 1964

En av dem var Gunn Brønstad. Hun hadde egentlig ønsket at musikken denne kvelden kunne foretas av Snåsamusikere, ikke et "Piggtrådband" fra Steinkjer. Men, heldigvis for Magne Joar, måtte hun gi seg på det, og denne kvelden møttes de to!
Nå kan de se tilbake på et langt ekteskap og varig minne som resultat. I tillegg til Magne Joar var det to andre Steinkjergutter som ble igjen på Snåsa etter festen. Senere på natten måtte de ta opphold i inngangspartiet til Handelsforeningen, tynnkledd som de var, og "overnattet" på en spark. Guttene reiste heim med morgentoget, glad og fornøyd etter Snåsavisitten.

 

 

 I 1963 var det Jevnt over 200 - 400 festdeltakere på de fleste arrangement,
og honoraret til hver av oss lå for det meste på 60 - 70 kr.

   

 

    blueboard_back.gif  Tilbake til startsiden